Den absolut godaste kladdkakan/ chokladkakan som man kan tänka sig!
Jag har ännu inte lagt upp mina underbara recept. Här kommer den första men inte sista receptet i bloggen. Denna kladdkaka/ chokladkaka är fantastiskt god och lovar att det blir en höjdare för en fredags kväll eller fest. Tips, gör chokladkakan dagen innan så smakar den ännu godare. Jag rekommenderar chokladfabrikens mjölkchoklad till den. Det är viktigt att ni använde er av en bra choklad.
Ingredienser
Kakan
300 gr mjölkchoklad
150gr smör
2dl grädde
2 ägg
1 msk vaniljsocker
2 dl farinsocker
1 msk kakao
Glasyren
150 gr mjölkchoklad
50gr smör
1 dl mörk sirap
Smält chokladen och smöret i ett vattenbad. Blanda farinsocker, vaniljsocker, kakao och grädden. Vispa äggen och häll in i sockersmetet. När chokladen och smöret har smält, rör ned bladningen i smeten. Blanda ordentligt och häll den i en form. Se till att ha smörat formen innan smeten hälls in. Grädda i ugnen i ca 45 minuter på 200 grader.
Efter att kakan har tagits ut skall glasyren göras. Smält chokladen och rör ner den i en kastrull med smöret och sirap.
Häll glasyren över kakan och låt den stelna. Låt chokladkakan stå i kylskåpet över kvällen. Servera med färsk grädde och njut!
Kommentarer
Trackback